Blogi

Blogi, sivu josta löydät asiakastarinat, artikkelit ym.

Kirjoitamme erityisesti taloushallinnon tehostamisesta ja sähköisen kirjanpidon hyödyntämisestä. 

Tahdomme osaltamme olla kehittämässä PK-yrityksiä taloushallinnon saralla. Sopivankokoisen tilitoimistomme vahvuus, on sen koko ja monipuoliset asiantuntijat, joiden osaamista haluamme tuoda ylpeinä esille mm. asiakastarinoiden avulla. Lakitilitoimisto – ylpeydellä taloushallintoa.

Osakeyhtiöllä on muista yhtiömuodoista poikkeavia rahoitustapoja.

Osakeyhtiön rahoitus | Suomen Lakitilitoimisto

Miten osakeyhtiön rahoitus voidaan järjestää? | Suomen Lakitilitoimisto Miten osakeyhtiön rahoitus voidaan järjestää? Osakeyhtiöllä on muista yhtiömuodoista poikkeavia rahoitustapoja. Osakeyhtiötä rahoitus voidaan rahoittaa oman pääoman

Lue lisää
Profigrid Oy uusiutuvan energian hankkeet

Asiakastarina Profigrid Oy

Profigrid Oy on innovatiivinen teollisuuden ja uusien energiajärjestelmien suunnittelu- ja konsulttiyritys, joka on perustettu vuonna 2021. Vaikka yritys on vielä melko tuore, se on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle.

Lue lisää
Arvonlisävero - ALV, Suomen Lakitilitoimisto auttaa sinua veroasioissa

Arvonlisävero

Arvonlisävero on kulutusvero, jossa veronmaksajina ovat tavaroiden ja palveluiden lopulliset kuluttajat eli kotitaloudet, jotka eivät saa vähentää arvonlisäveroa omassa verotuksessaan samalla tavoin kuin yritykset.

Lue lisää
Yrityksen vakuutukset - YEL uudistus 2023

YEL-uudistus 1.1.2023

YEL-uudistus 2023 | Suomen Lakitilitoimisto Miksi lakiuudistus tehtiin? Yrittäjän sosiaaliturva perustuu YEL-työtuloon ja uudistukseen taustalla oli tarve tarkistaa niitä työtuloja,jotka eivät vastaa yrittäjän työpanosta. Tarkistuksen

Lue lisää
Vinkit yrityksen ostoon

Kymmenen vinkkiä yrityskauppaan

10 vinkkiä yrityksen ostamiseen | Suomen Lakitilitoimisto Yrityksen ostaminen on ihmisen elämässä asuntokaupan kanssa yksi isoimmista päätöksistä, joka voi tulla eteen. Yrityksen ostamiseen sisältyy kuitenkin

Lue lisää
Lakitilitoimiston asiantuntija Susanna ja Tappara

Asiantuntijaesittely | Susanna Huhta

Asiantuntija Susanna | Lakitilitoimisto Susanna palveluasiantuntija Aloitin Lakitilitoimistolla lokakuussa 2020 taloushallinnon asiantuntijana, tein siis kirjanpitäjän sekä palkanlaskijan töitä. Keväällä 2022 siirryin Lakitilitoimiston palveluasiantuntijaksi. Aikaisempaa työkokemusta

Lue lisää
Suomen Lakitilitoimisto Oy

Tiedote, Toimitusjohtaja

Suomen Lakitilitoimisto Oy toiminnan kasvaessa, yrityksen toimitusjohtajaksi siirtyy 1.9.2023 alkaen Juha Tuominen ja hallituksen puheenjohtajaksi nykyinen toimitusjohtaja Jari Tuominen.

Lue lisää

Tehostamisen ensiaskeleet

Pullonkaulat hallintaan Tehostamisen ensiaskeleet Lähes jokaisessa yrityksessä pohditaan toiminnan tehostamista, sillä tehokkuus on osa yrityksen kilpailukykyä. Yrityksiä on hyvin erilaisia, jolloin tehokkuutta etsitään erilaisia asioista.

Lue lisää

Yrittäjän ei tarvitse olla juristi

Tuntuuko siltä, että liian monet lait ja kaiken maailman säädökset ja sopimukset määräävät mitä yrittäjän pitäisi tehdä ja miten toimia? Yrittäjäksi ryhtyminen voi tuntua ..

Lue lisää
Lakitilitoimisto, työnantajan lakisääteiset asiakirjat, konsultointi

Miten tehostaisin oman yritykseni hallintoa?

Sähköiseen taloushallintoon siirtyminen saattaa tuntua isolta ja työläältä projektilta, mutta se kyllä kannattaa. Sähköinen taloushallinto ei tarkoita kaikille yrityksille aivan samanlaisia ratkaisuja, osa pärjää hieman vähemmällä kuin toiset..

Lue lisää
kirjanpitopalvelut, kirjanpito

Työsuhteen keskeiset ehdot

Työsopimuslain mukaan työsopimus voi syntyä suullisesti, kirjallisesti tai sähköisesti. Työsuhteessa tulee noudattaa voimassa olevaa työlainsäädäntöä sekä ..

Lue lisää
Valmistaudu yrityskauppaan - Suomen Lakitilitoimisto Oy

Valmistaudu yrityskauppaan

Yrityskauppa on ostajan sekä myyjän näkökulmasta iso päätös. Tässä kirjoituksessa tarkastellaan yrityskauppaan valmistautumista myyjän näkökulmasta.

Lue lisää
taloushallinnon tehostaminen

Tietoturvallisuus

Tässä kirjoituksessa keskitytään yritysten tietoturvallisuuden perusasioihin, ennaltaehkäisyyn ja turvallisiin toimintatapoihin, miten jokaisessa yrityksessä voi parantaa omaa tietoturvaa.

Lue lisää
yritysjärjestelyt

Voiko sopimusta rikkoa kuka vaan?

Yritystä eli oikeushenkilöä voidaan edustaa lakisääteisen edustamisoikeuden turvin tai erikseen annetun valtuuden nojalla. Osakeyhtiössä lakisääteinen edustamisoikeus on hallituksella sekä toimitusjohtajalla.
Toimitusjohtajan edustamisoikeus rajautuu..

Lue lisää
Yhteistoimintalaki, Lakiekonomit, Lakitilitoimisto, ota yhteyttä

Yhteistoimintalaki, muutokset

Uusi yhteistoimintalaki velvoittaa työnantajia, kello käy jo. Uusi yhteistoimintalaki astui vuoden vaihteessa 2022 voimaan. Laki velvoittaa yli 20 henkeä työllistäviä työnantajayrityksiä heti. Siirtymäsäännökset koskevat ainoastaan muutamia lain

Lue lisää
Jenni Purrenheimo, lakitilitoimisto

Asiakastarina, Siison

Asiakastarina Siison | Lakitilitoimisto Asiakkaamme Siison on perustettu kestävyyden lähtökohdasta. Siisonin useamman liiketoiminnon yhdistävä tekijä on ekologisuus, joka on yrityksen tärkeimpiä arvoja.  – Siisonin liiketoiminnassa sain

Lue lisää
kirjanpitopalvelut, kirjanpito

Yrityksen talouteen budjetointi avuksi

Mielenrauhaa yrityksen talouteen budjetoinnin avulla | Suomen Lakitilitoimisto Tietoisuus yrityksen taloudellisesta tilanteesta ja ennusteesta paranee huomattavasti, kun budjetoinnin palvelut on otettu käyttöön. Tämän lisäksi asetettuihin

Lue lisää
Lakitilitoimisto, työnantajan lakisääteiset asiakirjat, konsultointi

Muutos kilpailukieltosopimuksiin

Hallitus on antanut 12.11.2020 esityksen (HE 222/2020) työntekijöiden kilpailukieltosopimuksia koskevan sääntelyn muuttamisesta. Lakiesitys on tällä hetkellä eduskunnan valiokuntakäsittelyssä ja siirtyy sieltä täysistuntokäsittelyyn. Lainmuutoksen on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2022.

Lue lisää
Lakitilitoimisto, työnantajan lakisääteiset asiakirjat, konsultointi

Oman pääoman menettämisriski

Osakeyhtiölain mukaan, jos osakeyhtiön hallitus havaitsee, että yhtiön oma pääoma on negatiivinen, hallituksen on viipymättä tehtävä osakepääoman menettämisestä kaupparekisteri-ilmoitus.

Lue lisää
Yrittäjyysbuusti yrityksen perustamisessa tukena

Asiakastarina, Pirkanmaan Yrittäjyysbuusti

Kolme nuorta yrittäjää ovat perustaneet jäätelökioskin Nokian Pirkkalaistorille. Ennen auvoista kesätyötä heidän piti perustaa yhdessä yritys. He olivat yhteydessä Ensimetriin, josta suositeltiin ottamaan yhteyttä Suomen Lakitilitoimistoon.

Lue lisää

Osakeyhtiön hallitus ja vastuun hallitseminen

Osakeyhtiöllä on aina oltava hallitus. Usein osakeyhtiön hallitus koostuu vain yrittäjästä tai yrittäjistä itsestään. Mikäli hallitukseen kuuluu alle kolme varsinaista jäsentä, on hallituksessa oltava vähintään myös yksi varajäsen.

Lue lisää

Asiakastarina, tilitoimisto kumppanuus Visman kanssa

Pieni ja ketterä yritys voi tehdä päätöksiä ja toimenpiteitä nopeallakin tahdilla. Se on etu, joka viestii myös kasvuhaluista ja jatkuvasta kehittymisen vimmasta. Näistäkin asioista juttelimme, kun haastattelimme yhteistyökumppaniamme Visma Softwaren Partner Account Manageria, Krista Svenströmiä.

Lue lisää
Jari Tuominen, Lakitilitoimisto, taloushallintoalan yrittäjyys

Tiedote, Liiketoimintojen selkeyttäminen

Suomen Lakitilitoimisto Oy jakaa laki- ja HR-palvelut omaksi liiketoiminnakseen
Suomen Lakiekonomit Oy:lle. Tilitoimisto ja yritysneuvonta jäävät Suomen Lakitilitoimisto Oy:lle.
Omistuspohja on molemmissa osakeyhtiöissä sama.

Lue lisää

Asiakastarina, Kopar Group | Lakitilitoimisto

Koparilla tehtiin laajoja kilpailutuksia, johon myös tilitoimistopalvelut kuuluivat. Kilpailutuksen yhteydessä he huomasivat vertailuissa isojakin eroja tarjousten ja yritysten välillä. Vaakakupissa alkoi painaa paikallinen palvelu ja sen tuomat etuudet mm. vuorovaikutuksen helppoudessa.

Lue lisää
Lakitilitoimisto, Jari Tuominen ja Riitta Välimäki

Osake vai liiketoimintakauppa

Kysymys nousee esille yritystoiminnasta luovuttaessa tai yritystoimintaa ostettaessa. Perusongelma on siinä, että ostajan ja myyjän näkökulmasta vastaus on usein täysin vastakkainen.

Lue lisää

Teemme ylpeydellä taloushallintoa, jolloin tahtotilamme on opettaa kaikkia hyödyntämään ja kehittämään taloutensa toiminnot tehokkaiksi.