Asiakastarina, Kopar Group | Lakitilitoimisto

Kun pohjana on vuorovaikutuksella tehty luottamus, järjestelmien sovittaminen käy kuin itsestään

Odotusarvona talouden asiantuntijuuden kumppanuus, tukea antava kirjanpitäjä sekä vahva vuorovaikutus. 

Koparilla tehtiin laajoja kilpailutuksia, johon myös tilitoimistopalvelut kuuluivat. Kilpailutuksen yhteydessä he huomasivat vertailuissa isojakin eroja tarjousten ja yritysten välillä. Vaakakupissa alkoi painaa paikallinen palvelu ja sen tuomat etuudet mm. vuorovaikutuksen helppoudessa. Avoin keskusteluyhteys ilman välikäsiä, rakentui nopeasti useiden asiantuntijoiden välille, puolin ja toisin. 

 Kirjanpitoon ja verotukseen on odotettu tukea ja sitä on saatu. Verotukseen liittyvät asiat, kuten välitön verotus ja arvonlisäverotus, mitä tahansa on voinut kysyä ja vastauksen saa. Toteaa Kopar Groupin talouspäällikkö Harri Peltola. 

  Meille tärkeä kansainvälinen arvonlisäverotus, miten viennin arvonlisäverotus menee ja miten tuonnin ostoja saadaan vähentää. Ollaan saatu näissä hyvää tukea, Lakitilitoimisto on mm. auttanut hakemaan ulkomaan veroja meille takaisin. Riitta Välimäki on ollut tässä suureksi avuksi, kiitos hänelle. Kuittaa Peltola.   

Yrityksen taloushallinnon järjestelmiin jotain vanhaa ja jotain uutta

Lakitilitoimisto haluaan aidosti panostaa juuri oikean kokonaisuuden löytymiseen, kun yhteistyötä aloitellaan asiakkaan kanssa ja tavoitteena on osittain ulkoistettu taloushallinto. Keskusteluissa nousee asioita, jotka on todettu hyviksi ja toimiviksi, toisaalta taas on asioita, joita on hyvä kyseenalaistaa. 

 Koparilla on käytössä Procountor kirjanpito-ohjelmana. Vaatimuksemme oli, että kun se on saatu toimimaan, sitä ei haluta vaihtaa. Tämä oli edellytys, jonka asetimme yhteistyölle.   

Kirjanpito-ohjelman lisäksi palkanlaskentaan haluttiin jatkaa jo hyväksi todetulla ohjelmalla, Mepcolla. Mepco toimii hienosti tämän kokoiselle, noin 100 henkilöä työllistävälle yritykselle. Lakitilitoimisto teki sopimuksen palkanlaskentaohjelmiston kanssa ja näin molemmat osapuolet saivat sen käyttöön.  

 Palkanlaskenta on sujunut hyvin. Yhteistyö oman palkanlaskijamme Mira Koskisen kanssa on toiminut hienosti. 

Lakitilitoimiston asiantuntijat kävivät läpi palkkojen jaksotusta, sieltä löytyikin järjestelyiden kautta toimivia parannuksia.  

 Tuloksena oli tarkemmat kuukausilaskelmat, jotka auttavat samalla myös kulujen selvittämisessä ja kulujen ennakoimisessa. Kertoo Lakitilitoimiston pääkirjanpitäjä Riitta Välimäki. 

Yhteistyön tavoitteena on tietysti myös tuoda Koparille säästöjä toimintoja tehostamalla. 

 Kustannussäästöt ovat kertyneet sovitun mukaisesti. Toteaa tyytyväinen Peltola. 

Onnistunut luottamussuhde mahdollistaa yhteistyön syventämisen

Koparille on tärkeää, että paikallisuuden tuoma etu yhteydenpidossa toteutuu myös jatkossa. Vaikka korona on tuonut omat haasteensa kasvokkain näkemiselle, on kumppanuutta pystytty rakentamaan molemmin puolin vuorovaikutukseen ja avoimuuteen panostamalla. 

 Kun on tutut ihmiset, jotka tuntee entuudestaan, on yhteydenpitokin helpompaa. Asioita ei tarvitse selittää uudelleen, kun molemmat tietävät taustaa. Isoissa yrityksissä henkilöt voivat vaihtuvat tiheämmin. Toteaa Peltola pienen tilitoimiston kilpailuetuja. 

Molemminpuolinen aktiivinen vuorovaikutus on luonut hyvän pohjan tulevaisuuteen. 

 Meillä on nyt menossa paljon muutoksia ja toiminnot ovat hakemassa uriaan. Tämä luo myös paljon mahdollisuuksia, joiden kautta voidaan syventää yhteystyötä entisestään. Kertoo Peltola. 

"Lakitilitoimistosta on katsottu, että on halu eteenpäin ja kasvaa. Se on hyvä merkki meidänkin kannalta. Kun on enemmän asiakkaita, voi tulla esim. kustannushyötyjä, lisää ammattilaisia ja osaaminen kasvaa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sari Peltomaa Lakitilitoimisto

Artikkeliin haastateltiin Kopar Groupin talouspäällikköä Harri Peltolaa.
Kiitos vielä Harrille haastattelusta.

Kirjoittaja:

Sari Peltomaa

Arvonlisävero on kulutusvero, jossa veronmaksajina ovat tavaroiden ja palveluiden lopulliset kuluttajat eli kotitaloudet, jotka eivät saa vähentää arvonlisäveroa omassa verot