Asiantuntija Susanna | Lakitilitoimisto

Susanna

palveluasiantuntija

Aloitin Lakitilitoimistolla lokakuussa 2020 taloushallinnon asiantuntijana, tein siis kirjanpitäjän sekä palkanlaskijan töitä. Keväällä 2022 siirryin Lakitilitoimiston palveluasiantuntijaksi.

Aikaisempaa työkokemusta minulle on kertynyt kaupanalalta sekä vakuutuksien parista. Yrittäjänä olen toiminut kymmenen vuotta. 

Asun Parkanossa puolisoni kanssa. Olen kahden aikuisen lapsen äiti, sekä kahden lapsenlapsen mamma. Harrastuksiini kuuluu kuorolaulu, lukeminen sekä Tappara. Vapaa-aikani vietän mielelläni konserteissa, teatterissa sekä Tapparan peleissä puolisoni kanssa. Mutta parasta vapaa-ajalla on mammana oleminen kahdelle hauskalle lapsenlapselle.

Millä lailla Tappara-harrastus näkyy?

Käydään puolison kanssa katsomassa pelejä paikan päällä aina kun on mahdollista – Nokia Areenan tunnelma on ihan ainutlaatuinen. Katsomme televisiosta kaikki ne pelit joita ei paikanpäällä nähdä.

Paras tähänastinen Tapparakokemus oli viime kevään viides finaaliottelu ja siinä Savinaisen 59:59 maali. Tunnelma räjähti kattoon! Jos pitäisi valita, että kenen pelaajan haluaisin tavata, valitsisin Christian Heljangon. Silloin kaveriksi ei tulisi puoliso vaan 6-vuotias tyttärenpoika, joka on Heljankofani.

Suomen Lakitilitoimisto palveluasiantuntija Susanna

Ydinosaamisena asiakaspalvelu ja erilaiset kirjanpitoon liittyvät ohjelmat

Palveluasiantuntijana vastuualueenani on uusien asiakkaiden vastaanotto ja siihen liittyvät paperityöt sekä eri kirjanpitoon liittyvien järjestelmien pääkäyttäjätyöt. Pääkäyttäjänä huolehdin siitä, että järjestelmissä on asetukset kunnossa ja autan työkavereita sekä asiakkaita mahdollisissa ongelmatilanteissa. Annan myös ohjelmien käyttöopastusta asiakaskäyttäjille.

Olen aina omaksunut uusia ohjelmia helposti. Tästä on ollut hyvin paljon apua nykyisessä toimenkuvassani, jossa hallittavien ohjelmien määrä kasvaa koko ajan. 

Olen aika järjestelmällinen ihminen, tässä työssä saan toteuttaa tuota puolta itsestäni. Tykkään ratkoa ongelmia, ja tämä työ antaa mahdollisuuden tähänkin.

Parasta työssäni onkin ongelmien selvittely. Mitä haasteellisempi ongelma, sen parempi! Fiilis on mahtava, kun saa jonkun erityisen vaikean ongelman ratkeamaan.

”Kirjanpitäjältä voit saada rahanarvoisia vinkkejä esimerkiksi verotukseen liittyen. Tai kirjanpitäjäsi voi antaa neuvoja siitä miten asioita pitää hoitaa, ja näin vältetään virheellisten toimintatapojen aiheuttamat seuraukset.”

taloushallinnon tehostaminen

Kirjanpitäjä yrittäjän tukena

Tilitoimistoja ja kirjanpitäjiä monesti pidetään jonkinlaisena riesana yrittäjän elämässä. Haluaisin muuttaa mielikuvaa niin, että tilitoimisto ja kirjanpitäjä nähtäisiinkin yrittäjän parhaana kaverina ja tukena.

Kirjanpitäjältä voit saada rahanarvoisia vinkkejä esimerkiksi verotukseen liittyen. Tai kirjanpitäjäsi voi antaa neuvoja siitä miten asioita pitää hoitaa, ja näin vältetään virheellisten toimintatapojen aiheuttamat seuraukset.

Me ollaan oikeasti aika hauskoja ihmisiä eikä ollenkaan niin vakavia kuin mitä ehkä luullaan.

Yrityksen sähköistäminen puhututtaa

Yritysten taloushallinto sähköistyy koko ajan ja puhututtaa yrittäjiä.

Moni miettii, että onko pakko olla kokonaan sähköinen taloushallinto, me emme pakota ketään sähköisyyteen. Lue lisää taloushallinnon sähköistämisestä.

Asiakkaan kanssa käymme aina keskustelun yrityksen taloushallinnon tarpeista ja yrittäjän omista toiveista. Jokaisella yrityksellä kun on omat taloushallinnon tarpeensa. Esimerkiksi Visman Fivaldi mahdollistaa toimivan ratkaisun täysin sähköisen ja perinteisen mappikirjanpidon välimaastoon. Aina ei tarvitse ottaa kaikkia ohjelmia heti käyttöön, jos yrittäjää mietityttää sähköistäminen.

Nautin siitä, kun asiakkaan kanssa käydyn keskustelun jälkeen löydämme juuri hänelle toimivan tavan hoitaa yrityksen taloushallinto.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Arvonlisävero on kulutusvero, jossa veronmaksajina ovat tavaroiden ja palveluiden lopulliset kuluttajat eli kotitaloudet, jotka eivät saa vähentää arvonlisäveroa omassa verot