Asiakastarina, kuntayhtiö Parkanon vesi | Suomen Lakitilitoimist

Parkanon Vesi valitsi paikallisuuden ja henkilökohtaisen palvelun

Parkanon vesi on hyvin toimiva kuntayhtiö, joka saavutti ensimmäisen toimintavuotensa jälkeen heti AAA-luokan. Parkanon Veden tarina alkoi 1.1.2019, kun vesilaitos yhtiöitettiin Parkanon kaupungin alaisuudesta omaksi kuntayhtiökseen. Kippariksi valikoitui vahvan vesilaitos taustan omaava Pentti Kangas. Parkanon veden taloushallinto oli siirtymässä kaupungin kautta isolle toimijalle Monetralle, mutta Pentti ei nähnyt asiaa samoin.  

– Haluttiin paikallinen toimija, jonka luona voi käydä ja joka tekee työtä omalle paikkakunnalleen. Loppuvuodesta lokakuussa pyysin tarjouksen ja kaksi tarjousta saatiin. Kommentoi Pentti Kangas päätöstään. 

Asiakkuuden alussa käytiin läpi isot prosessit

Lakitilitoimisto toimi silloin Lakiekonomit nimellä. Kasvu oli vasta alkuvaiheessa, joten työntekijöitä ei silloin vielä ollut. Yllätys oli iloinen, että rekrytointi onnistui niin hyvin, Kangas toteaa.  

– Saatiin henkilö, joka ymmärsi tämän asian tärkeyden äkkiä. Toimintaa laajennettiin juuri silloin, tämä oli iso juttu. Monet saattoivat epäillä, kun on paljon kaikenlaista, että miten kaikki toimii.  

Kyseessä oli todellakin laaja liiketoiminnan siirto, joka aluksi sai Pentin pohtimaan, miten kaikki saadaan sujumaan hyvin. Parkanon Vedellä on laskutettavia asiakkaita huomattava määrä, noin 2000 kpl. Lisäksi vesilaitoksen käytössä ollut laskutusohjelma CGI vesikanta oli uusi tuttavuus. Taloushallinnon asiantuntijamme ja Parkanon Veden vastuullinen kirjanpitäjä Mira Koskinen kävi ohjelman koulutuksen ja aloitti asiakkuuden hoitamisen. 

– käynnistysvaihe vaati venymistä molemmilta osapuolilta, mutta siirto kävi lopulta esimerkillisesti. Toteaa Kangas. 

Prosessissa toiminnot sulautettiin yhteen

Ohjelmien sisäänoton ohessa piti tehdä myös räätälöity tilikartta. Molempien tahojen käyttämät kartat hiottiin toimimaan yhteen. Tilikartan valmistuttua tämä vietiin Visma Fivaldi kirjanpito-ohjelmaan. 

Pentti Kangas vielä toteaa, Suomen Lakitilitoimiston olevan luotettava, osaava ja täsmällinen. Asiat on saatu silloin, kun on pyydetty. 

"Lakitilitoimiston on luotettava, osaava ja täsmällinen. Asiat on saatu silloin, kun on pyydetty."
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sari Peltomaa kuva, Lakitilitoimisto

Artikkeliin haastateltiin Parkanon veden toimitusjohtajaa Pentti Kangasta.
Kiitos vielä Pentille haastattelusta.

Kirjoittaja:

Sari Peltomaa

040 127 9892
sari.peltomaa@lakitilitoimisto.fi

Tässä kirjoituksessa keskitytään yritysten tietoturvallisuuden perusasioihin, ennaltaehkäisyyn ja turvallisiin toimintatapoihin, miten jokaisessa yrityksessä voi parantaa oma