UKK – Usein kysyttyjä kysymyksiä tilitoimiston palveluista

Tottakai. Koska vaatimukset kirjanpidolle ja verotukselle muuttuvat koko ajan, monet yritykset kuitenkin ulkoistavat kirjanpitonsa. Vastuullisen tilitoimiston tehtävänä on pysyä tietoisena kirjanpidon uusista vaatimuksista. Meillä kirjanpitäjiä myös koulutetaan koko ajan. Näin yrittäjä voi luottaa siihen, että kirjanpito hoidetaan lakisääteisesti ja hän voi itse keskittyä omaan liiketoimintaansa. Yrityksen kasvaessa, mukaan voi tulla myös yrityksen oma kirjanpitäjä, jonka apuna voimme olla.

Sähköinen kirjanpito tuo yrityksen tiedot reaaliaikaan, säästää luontoa ja tekee kirjanpidosta myös yrittäjän kannalta vaivattomampaa. Kirjanpidon voi sähköistää myös osittain. Tyypillisesti aloitetaan palkanlaskennan tai myyntilaskujen sähköistämisellä, mutta myös ostolaskujen sähköistäminen on yleistymässä. Kun kirjanpito on sähköinen, voidaan työvaiheita myös jakaa yrittäjän ja tilitoimiston kesken. Maksut saadaan kätevästi hoidettua mm. yrittäjän loman aikana. 

Sähköinen myyntilaskutus myös nopeuttaa rahan kiertoa eli laskut ovat asiakkaalla nopeasti ja saatavien hallinta on helppoa.  

Kun yrityksen kirjanpito on täysin sähköinen allekirjoituksia myöten, hoitaa tilitoimistomme materiaalin sähköisen säilyttämisen lakisääteisen ajan. 

Alkuvaiheessa kartoitamme yrityksen tarpeet. Peruskirjanpitoon kuuluvat automaattisesti alv-kausittainen kirjanpito ja tilinpäätös. Palvelu sisältää kaikki kirjanpidon lakisääteiset raportit, kuten alv- ja yhteisöveroilmoituksen, veroilmoitukset, Kela-korvausten haun, tulorekisteri-ilmoitukset jne. 

Lisäksi yritys voi ottaa käyttöön esim. ostolaskujen kierrätyksen, maksatuksen, laskutuksen, perinnän ja palkanlaskennan. Tarjoamme myös erilaisia lakipalveluja, esim. tukea pöytäkirjojen laatimiseen, osingonjakoon tai yritysmuodon vaihdoksiin. 

Yrityksen paketti kootaan yrityksen tarpeiden mukaan. Tarkistamme hintoja yrityksen toiminnan kasvaessa ja huomioimme myös tilapäiset toiminnan häiriöt. Hinnoittelumme siis joustaa asiakkaan tilanteen mukaan. 

Olemme sitoutuneet jatkuvaan parantamiseen toiminnassamme. Olemme mukana mm. Visma Softwaren ohjelmistojen kehittämisprojektissa, koska tavoitteenamme on olla ketterä tilitoimisto myös tulevaisuudessa. 

Me lähdemme asiakaslupauksessamme sinun yrityksesi palvelemisesta. Meidän tehtävämme on tukea yrityksesi liiketoimintaa taloushallinnon näkökulmasta, myös ennakoiden. 

Meiltä saat taloushallinnon lisäksi myös laadukkaat lakipalvelut ja asiantuntevan yritysneuvonnan. Palveluihimme kuuluvat myös HR-palvelut, kuten TES-tulkinnat ja työsopimusneuvonta. Vaativammat lakipalvelut tuottaa sisaryhtiömme Suomen Lakiekonomit Oy 

Olemme mukana Pirkanmaan Yrittäjyysbuustin palveluntuottajana yritysneuvonta-palveluissa. Lisäksi tarjoamme erilaisia koulutuksia, joihin asiakkaanamme saat alennusta. 

Hoidamme kaiken kokoisten yritysten kirjanpidon yritysmuodosta, toimialasta tai elinkaaren vaiheesta riippumatta. Voit ulkoistaa meille vain palkat tai vaikka koko paketin laskutuksesta perintään tai maksatuksesta kassanhallintaan. 

Pyrimme aina hoitamaan vaihdon mahdollisimman sujuvasti. Jotta se olisi mahdollista, käytämme alkuvaiheessa enemmän aikaan tutustuaksemme yritykseesi ja sen tarpeisiin. Tavoitteenamme on, että palvelumme kohtaavat yrityksesi tarpeet. Yritykselle valitaan aina vastaava kirjanpitäjä, jonka takana on oma tiimi. Tällä turvaamme sen, että sinulla on aina mahdollista saada vastaus askarruttaviin kysymyksiin.  

Tarvittaessa huolehdimme myös aiemman tilitoimiston kanssa materiaalin siirrosta. Huolehdimme myös tarvittavien valtuuksien avaamisesta ja halutessasi vaikkapa toimittajien tiedottamisesta.

yrittäjä koulutus, Sari Peltomaa Lakitilitoimisto

Haluatko kuulla lisää, millaista on olla asiakkaamme? Lähetä meille postia ja ilmoita viestissä, milloin toivot yhteydenottoamme.