Asiantuntijaesittely, Riitta Välimäki | Lakitilitoimisto

Riitta on tilanteiden ratkaisija, joka harrastaa remontointia

Olen Välimäen Riitta Nokialta, kolmen lapsen äiti ja kahden mumma. Asumme kahdestaan mieheni kanssa vanhassa maalaistalossa, harrastamme remontointia, kirppiksiä, pitkiä pyörälenkkejä, veneilyä, puutarhanhoitoa, aika moninaisesti kaikenlaista. Lisäksi ”omituisuutena”: pidän reseptikirjojen lukemisesta. Koulutukseltani olen yo-markkinointimerkonomi, laskentatradenomi ja riskienhallinnan MSc. KLT-kirjanpitäjä olen ollut vuodesta 2002.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Suomen Lakitilitoimistossa olen ollut lokakuusta 2020. Aiemmin olin töissä Kalaneuvos Oy:ssä kirjanpitäjänä (vastuualueena emoyhtiön kirjanpito ja konsernilaskenta) ja GaV Group Oy:ssä (ent. Galvanoimis Oy), jossa vastasin koko konsernin taloushallinnosta. Tilitoimistokokemusta olen saanut mm. Accountor Oy:stä. Taloushallinnon työtehtäviä minulla on ollut laidasta laitaan, eri yhtiömuotoja, kokoluokkia, on ollut toiminnanohjausjärjestelmää, ohjelmistosiirtoja, yhtiömuodon muutoksia, rahoitusta, osatuloutuksia, projektilaskentaa, perintää, tuontia ja vientiä ja työkokemusta alalta yli 20 vuotta. Ja silti jatkuvasti tulee eteen kaikkea uutta, mikä tekeekin tästä työstä todella mielenkiintoisen. 

Mikä on ydinosaamisesi?

Kyllä se on kokonaisuuden hallinta. Kun on kokemusta vähän kaikesta, on helpompi miettiä erilaisia mahdollisuuksia ratkaista tilanteita. Että mikä se yritykselle paras ja kannattavin vaihtoehto olisi. Tässä työssähän ei aina ole valmiita vastauksia, vaan asioita kieputetaan edestakaisin, kunnes se paras kombinaatio löytyy. 

Mikä on työssäsi parasta?

Monipuolisuus, yllätyksellisyys, yrittäjien tukeminen ja auttaminen, porukan hyvä yhteishenki, kehittyminen. Joskus ihmetyttää, että saan vielä palkkaakin tämän tekemisestä. Kai parasta on se, että töihin tulee hymyillen ja sieltä vielä lähteekin hymyillen. 

Mitä haluaisi muuttaa alallasi, jos saisit siihen mahdollisuuden?

Sähköistäminen ja korona ovat tuoneet uusia haasteita ja tuntuu, että lakimuutoksia tulee koko ajan hyvää vauhtia. Joskus tuntuu, että yrittäjät kokevat nämä rankkoina, kun siinä ohessa hoidetaan vielä se varsinainenkin liiketoiminta. Teemme tietysti kaikkemme tukeaksemme yrittäjää, mutta jos noihin muutoksiin saisi välillä kaikille edes kesäloman mittaisen tauon? 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Kuvassa Riitta Välimäki puutarhassaan
Riitta Välimäki

040 169 7584
riitta.valimaki@lakitilitoimisto.fi

Tässä kirjoituksessa keskitytään yritysten tietoturvallisuuden perusasioihin, ennaltaehkäisyyn ja turvallisiin toimintatapoihin, miten jokaisessa yrityksessä voi parantaa oma